تکنولوژی RFID

Identification که به اختصار  RFID نیز گفته می‌شود و می‌توان آن را به تکنولوژی رادیو شناسه تعبیر کرد. Near Field Communication که به اختصار NFC گفته می‌شود. هر دو این‌ها از تکنولوژی‌های بی سیم شناخته شده و برای ارسال و دریافت اطلاعات بین دستگاه‌های الکترونیکی به کار گیری می‌شود.
تکنولوژی‌های بی سیم در دستگاه‌های مختلف در راستای انجام کارهای مختلف در سریع‌ترین حالت قابل امکان به کار گرفته می‌شود. فناوری RFID برای ارسال و دریافت اطلاعات از امواج رادیویی بهره می‌گیرد.
هر دو این فناوری‌ها در دستگاه‌های مختلف بسیار زیادی برای تسریع در  انجام دادن کارهای متفاوت به کار گیری می‌شوند. تکنولوژی RFID برای ارسال و دریافت اطلاعات از موج‌های رادیویی بهره می‌برد؛ و برای ارایه عملکرد نیازی به هیچ تماس فیزیکی و همچنین خطوط انتقال نیست.
فناوری NFC به عنوان زیر شاخه‌ای از RFID می‌باشد اما این تکنولوژی برخلاف RFID از طریق تماس فیزیکی کار می‌کند. اما هر دو این تکنولوژی‌ها زیر مجموعه‌ای از یک سیستم‌های ارتباطی اکتیو می‌باشند.

RFID

RFID‌ها (شناسایی به وسیله ی موج‌های رادیویی)، برای شناسایی یک فرد یا دستگاه در سیستمی بدون نیاز به سیم به کار می‌رود. به عنوان مثال کارت‌های خدماتی مانند کارت‌های ورود مترو در اختیار شما می‌باشد، دستگاهی که هویت این کارت‌ها را شناسایی می‌کند RFID می‌باشد در واقع از این فن آوری برای تشخیص ماهیت یک شخص  یا شی در دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شود. که هویت از طریق بر چسب‌های RFID برچسب گذاری می‌شود.  RFID و NFC با ارسال و دریافت موج رادیویی کار می‌کنند و به دو صورت اکتیو (Active) و غیر فعال یا همان (Passive) وجود دارد. ولیکن عملکرد در حالت کلی به نوع ارتباط و فرکانس بستگی دارد.
در حالت اکتیو RFID می تواند در فاصله‌ای حتی بالاتر ازm ۱۰۰  اطلاعات را جا به جا نماید. و وقتی RFID در حالت غیر فعال  Passive فعالیت می‌کند امکان ارسال اطلاعات 3 تا 8 متر وجود دارد. در تعریف حالت اکتیو می‌توان گفت یعنی از توان الکتریکی خود بهره می‌برد و در حالت غیر فعال Passive دستگاه از جایی دیگری توان الکتریکی لازم خود را تامین می‌کند.

بر چسب RFID

برچسب RFID

برچسب RFID یا تگ RFID قطعه ایست که به شکل کارت یا تراشه می باشد و چون منبع انرژی از خود ندارد لذا بصورت غیر فعال Passive  عمل می‌کند. ولی در مقابل قرائتگر‌های RFID توان مورد نیاز این برچسب‌ها را تامین می‌کنند و این وسیله قادر به جا به جایی اطلاعات هویتی خواهد بود. از این تکنولوژی اغلب در بخش‌های مدیریتی و برای کنترل استفاده می‌شود مانند ادارات ایستگاه‌های مترو و ….

NFC

NFC نیز یک فن آوری ارتباط بدون نیاز به می باشد که توانایی این را دارد در یک محدوده مشخص کوچک (چند سانتی متری) و با فرکانس MHZ13.56 کار کند. برای مثال یک NFC می‌تواند اطلاعات را با سرعت‌های 106 kbps dh سرعت 212 kbps, و یا سرعت 424 kbps جا به جا کند.
برای بدست آوردن اعداد فوق که بر اساس کیلو بیت بر ثانیه kbps بیان شده می توان آنرا بر 8 تقسیم کرد و در این صورت معادل این اعداد بر اساس کیلوبایت بر ثانیه به دست می‌آید. همانطور که پیش تر گفته شد NFC تنها یک از زیر مجموعه‌های خانواده RFID می‌باشد و نباید با خود آن اشتباه گرفته شود.
NFC‌ها با فن آوری القا و تزویج کار می‌کنند به این معنی که وقتی دو دستگاه که هر دو از تکنولوژی NFC بهره می‌برند در مجاورت هم و در فاصله‌ای در محموده مشخص اغلب چندین سانتی متر به هم متصل می‌شوند پس تماس فیزیکی یا نزدیکی فیزیکی باید بین دو دستگاه رخ بدهد و این محدوده تعیین شده مانع از سرقت اطلاعات و سو استفاده از اطلاعات می‌گردد به عنوان مثال وقتی دو موبایل همراه که به سیستم nfc مجهز می‌باشند و بصورت چسبیده به هم اطلاعاتی را جا به جا می‌کنند دیگر سارقان اطلاعات نمی‌تواند در بین مسیر اطلاعات موجود را به سرقت ببرند برای همین این تکنولوژی از امنیت بالایی بر خوردار است. به این نوع ارتباط در اصطلاح Peer To Peer گفته می‌شود. تکنولوژی NFC می‌تواند بصورت یک کارت یا برچسب و یا در داخل یک دستگاه مانند تلفن همراه تجهیز شود.

nfc

فعالیت‌های تکنولوژی NFC

هر دستگاه فعال NFC می‌تواند در حداقل یکی از حالت‌های زیر کار کند:

1. NFC تقلید کارت

دستگاه‌هایی همچون تلفن  همراه هوشمند  را قادر می‌سازد مانند کارت‌های هوشمند عمل کنند و برخی اطلاعات را مانن کارت منتقل کنند.

2. NFC خواننده / نویسنده

برای دستگاه‌هایی که مجهز به NFC  می باشند این امکان را فراهم می‌کند اطلاعاتی را که در برچسب‌ها یا پوستر قرار داده شده بخواند

3. NFC نظیر به نظیر

دو دستگاه را به هک متصل می‌سازد تا اطلاعات بین طرفین تبادل شود

تفاوت‌های تکنولوژی RFID و تکنولوژی NFC

مانند هر یک از قطعات صنعتی مثل زیمنس plc و ifm سنسور که با هم تفاوت دارند، تکنولوژی rfid و nfc نیز با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند، هر دو نوعی از فناوری ارتباطی می‌باشند که از بصورت بی‌سیم و در دو حالت غیر فعال و فعال برای جا به جایی اطلاعات استفاده می‌شوند.
در RFID از هر فرکانس یا استانداردی می‌شود استفاده کرد اما NFC فقط در فرکانس 13.56 مگاهرتز قابلیت کارکرد دارد.
RFID ‌ها از فرکانس رادیویی برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند ولیکن NFC  نوع گسترش یافته‌ای از RFID می باشد و در این در حالی است که تکنولوژی  RFID سال‌ها است که مورد استفاده قرار گرفته ولی تکنولوژی NFC به تازگی گسترش یافته است.
RFID می‌تواند در حالت فعال (Active) در مسافت‌های طولانی مانند ۱۰۰ متر کارایی داشته باشد و این مسئله به لحاظ امنیتی فرصت سرقت اطلاعات را فراهم می‌سازد، اما در NFC محدوده پذیرش ارتباط بسیار کم و نا چیز بوده در حدود چندین سانتی‌متر و امکان سرقت اطلاعات را به شدت کاهش می‌د‌هد برای همین به آن ” تکنولوژی امن ” و یا ” Safe Technology ” اطلاق می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *