نقش اتوماسیون در دوران ویروس کرونا

در زمان شیوع پاندمی ویروس covid-19، بسیاری از شغل‌ها در سطح دنیا دچار اختلال و رکود گشته است و این شرایط جدید پیش آمده چالش‌هایی را به وجود آورده است و این مسئله نحوه کارکرد شغل‌های مختلف را به شیوه‌هایی که هنوز نمی‌دانیم دچار تغییر خواهد کرد.
زمانی همه ما می‌دانستیم که سازمان‌ها می‌بایست مسیرشان را به سوی دیجیتالی شدن تداوم بخشند، ولی حتی فکر نمی‌کردیم که با چنین سرعتی این پدیده رخ بدهد. اما با این شرایط، افق پیش روی پس از کرونا این شرایط را مطالبه می‌کند. مساله‌ای که این روزها نمی‌توان از آن غافل شد نقش اتوماسیون در دوران ویروس کرونا است.

کرونا، تغییر تنها راه زنده ماندن

گونه‌ای که کووید-19، این پاندمی جهانی در بین اکثریت کشور‌ها انتشار یافت و اقتصاد جهانی را تحت تأثیر عواقب خود قرار داد، پیش از این ‌سابقه نداشته است. بسیاری از بخش‌های تکنولوژی اطلاعات پیش از پاندمی کرونا فرصت زیادی برای تغییر داشتند، ولی حالا دیگر این چنین نیست. فرایند کارها باید در مدت چند هفته صورت پذیرد و نه در طول سال‌ها … .
هر فرصت کاری که می‌خواهد در شرایط کنونی ادامه حیات بدهد می‌بایست با سرعت زیاد و در کمترین زمان سیستم خویش را به بخش دیجیتال انتقال دهد فروشگاه‌های تهیه غذا و مایحتاج عمومی می‌‍بایست بدون تماس با افراد به کار خود ادامه دهند. هیچ کدام از این پروسه‌ها بدون حمایت و کمک در بستر دیجیتال و اتوماسیون صنعتی اصلا نمی‌توانستند تغییرات فوری را در سیستم خود ایجاد کنند.
کاهش عوارض بحران با اتوماسیون

تغییر عملکرد سازمان‌ها بر اساس رفتار مشتری

این به آن معنا است که اکنون زمان عمل فرا رسیده است. شرکت‌ها مجبور شدند از جهات مختلف یک شبه دیجیتالی گردند. در حال حاضر کانال‌های دیجیتال روش‌های مقدماتی برای فروش محصولات و ایجاد بهره ‌وری می‌باشند. این پاندمی جهانی رفتار و خواسته‌های مشتری را به گونه‌ای دچار تغییر کرده است که به احتمال زیاد ادامه ‌دار و ماندگار باشد و قطعا در این بین سازمان‌هایی که مقدمات زمینه دیجیتالی را نداشته باشند ضرر بسیاری را متقبل خواهند شد.
شاید برخی افراد تصور کنند که در چنین موقعیتی که حتی کسب‌ وکارهای کوچک شروع به فعالیت مجدد می‌کنند، از پرسنل خود بخواهند که به صورت دورکار به فعالیت خود ادامه بدهند تا بسیاری از هزینه‌ها مانند هزینه مکان یا جا به جایی را کم کند. سوال این است که اتوماسیون سازی فرایند‌ها کجا
می‌‌بایست ورود پیدا کند؟

کاهش عوارض بحران با اتوماسیون

سازمان‌هایی که پیشتر سیستم‌های اتوماسیون در آن‌ها راه اندازی گردیده است، شرایط مدیریت وقت و زمان راحت‌تری را برای بهره ‌وری، و یا حضور در مراکز پشتیبانی از مراجعین، اطمینان و آگاهی از فعالیت مراکز تماس، برنامه ریزی پرسنل حاضر در گروه‌های دورکار و همچنین بهینه کردن عملکرد زنجیره‌های تأمین فراهم و آماده سازی کردند.
موانع و مشکل‌های سازمان‌های مرتبط با حوزه بهداشت و درمان را به یاد آورید. تعداد بسیار بالای پردازش و بررسی تست‌های آزمایشگاهی، خدمات رسانی به موقع و مناسب به بیمار‌ها و یا ورود صد‌ها نفر از اعضای جدید کادر درمان آن هم با سرعت زیاد برای کمک به بیماران درگیر با کرونا.
حالا به این مسئله هم فکر کنید که در دوران شیوع پاندمی کووید 19 چگونه سیستم‌های اتوماسیون در فرآیند‌های بانکی و یا پرداخت‌های تحت شبکه به مردم کل دنیا کمک کرد؟ با عدم احساس به نیاز به اسکناس یا تبادل کارت‌های اعتباری و از بین رفتن امضا و کاغذ بازی، برخورد انسان‌ها با ویروس مرگبار کرونا بسیار کمتر شد.
مدرسه‌ها و مراکز آموزشی توانستند به وسیله بستر فضای دیجیتال و با استفاده از برنامه‌های موجود به توزیع مناسب امکانات آموزشی و آموزش خودکار از راه دور بپردازند.
اهمیت سیستم اتوماسیون

همچنین سیستم‌های اتوماسیون به مدیریت عرضه و تقاضای مواد غذایی مورد نیاز جوامع کمک نماید.
انجام اتوماتیک و فوری رسیدگی به سفارشات و ارسال کالا برای مشتریان در شرکت‌هایی که بستر اتوماسیون را داشتند بسیار موثر کارآمد و تاثیر گذار بود و نقش مهمی در پیشرفت آن‌ها ایفا کرد.
به عنوان نمونه شرکتی مانند: شرکت آمازون اعلام کرده است در این اندیشه است با استفاده از هوش مصنوعی و فعال نمودن ربات‌ها علاوه بر پذیرش سفارشات و مانیتور موجودی‌ای انبار بصورت اتوماتیک ، نیاز به پرسنل مختلف در بخش‌های مختلف انبار را هم کاهش دهد.
همان گونه که سیستم اتوماسیون در دوران شیوع پاندمی کرونا باعث نجات شبکه بهداشت و درمان، سیستم‌های بانکی و پولی، شبکه‌های آموزش و پرورش و همچنین رونق کسب و کار فروشگاه‌‌های آنلاین گردید، این توانایی را هم دارد که در سایر صنعت‌ها به کمک بخش اقتصادی بیاید.

دلیل اهمیت سیستم‌ اتوماسیون در دوران ویروس کرونا چیست؟

جهان پس ازشیوع پاندمی ویروس کرونا می‌بایست به درکی عمیق‌ و گسترده‌تر از محیط کنونی و همچنین بهره گیر از سیستم‌های اتوماسیون برای رفع خواسته‌های مشتریان و در جوار آن بهبود روابط خود و مشتری پیدا کند. سازمان‌هایی که توانایی آن را دارند سریعاً مطالبات تازه را محقق سازند، در سیستم اقتصادی که تغییری کلی پیدا کرده است اعتبار و سود بیشتری کسب کنند.
همان گونه که همه ما تاثیر ویروس کرونا را بر صنعت و کسب و کار‌های گوناگون جهانی شاهد بودیم، سیستم‌های اتوماسیون می‌تواند به عنوان یکی از شاخص‌های بسیار مهم در پیشرفت و سودآوری شرکت‌ها عمل کند‌ و کشور‌ها خواهند توانست به جای تکیه بر نیروی انسانی‌، از سیستم‌های اتوماسیون بهره بگیرند.
در زمانی که میلیون‌ها انسان بخاطر وجود قرنطینه اجباری، امکان حضور در سرکار را نداشتند؛ اتوماسیون توانست فضا‌های خالی را پوشش و جای افراد را پر کند.
موردی که بی‌نهایت واضح است چشم‌انداز روشن اتوماسیون و هوشمندسازی است اگر پیش از این اتوماسیون برای برخی صرفا مقوله‌ای نمایشی و لوکس بود، ولی حالا جامعه جهانی بر این اصل به آگاهی رسیده است که اتوماسیون و هوشمندسازی را می بایست با سرعت زیادی بپذیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *