چیپ کاشتنی

موردی که در آینده بسیار محتمل به نظر می‌رسد این است که تکنولوژی‌های پوشیدنی به زودی جای خود را به تکنولوژی چیپ کاشتنی خواهند داد‌.
ممکن است در ابتدای امر کاشت ریز تراشه در انسان وحشتناک به نظر بیاید، اما ریز تراشه یا چیپ کاشتنی به وسیله‌ی یک سرنگ خاص و ویژه در زیر پوست افراد تزریق می‌کنند. این سرنگ‌های خاص، چیپ‌های RFID  ویژه شناسایی را بسیار ساده زیر پوست انتقال می‌دهند. اگر این چیپ‌ها را در دستان خود بگیرید و یا از نزدیک مشاهده کنید اندازه‌ی یک دانه برنج به نظر خواهد آمد. این تزریق به وسیله‌ی مواد سر کننده و بی‌حسی انجام می‌شود و تنها پس از تزریق شاید مقدار کمی درد در ناحیه دست حس شود و شاید همین امر این تکنولوژی را مقداری ترسناک جلوه می‌دهد.
اما برخی از محققین پیشگام و فعال در این حوزه که اغلب با عنوان بیو هکر‌ها (Biohackers) از آن‌ها یاد می‌شود، در مصاحبه‌های خودشان بیان کرده‌اند: در صورتی که این پروسه کاشت در موقعیت درست و مناسب، به عنوان مثال در بین انگشتان شست و انگشت اشاره انجام شود، میزان حس درد بسیاری کمتری را نسبت به موقعی که تزریق در سایر نواحی مختلف بدن انجام شود تجربه خواهیم کرد و حس درد در فرد کمتر از مدت زمان یک دقیقه طول خواهد کشید.
کاشت ریز تراشه (چیپ) در انسان (Microchip Implants)وقتی که این چیپ‌ها در دست فرد مورد نظر کاشته شود، علاوه بر اینکه اطلاعات فردی و هویتی فرد را در اختیار نهاد‌های امنیتی قرار خواهند داد، باعث خواهد شد اطلاعات شخصی و فردی در کوتاه‌ترین زمان ممکن قایل دسترسی باشد به شکلی که به وسیله‌ی یک سیستم بی‌سیم، شخص قادر است هزینه‌هایی از قبیل ورود به اتوبوس یا بلیط قطار و مترو یا حتی دسترسی به اطاق‌هایی را که با قفل‌های امنیتی بر روی آن‌ها تعبیه شده‌اند خواهید داشت، بدون این که به کلید خاص یا اسمارت کارت نیاز باشد.
و جالب‌تر این که حتی برای گشودن قفل یک گوشی موبایل هوشمند نیز، به پسورد (گذار واژه) نیازی نخواهد بود. تحقیقات و بررسی‌های انجام شده نشان داده که برای گشایش صفحه یک گوشی موبایل هوشمند، افراد کاربر قریب به 2 ثانیه وقت لازم دارند و به طور متوسط و معمول حدود 40 بار در روز این امر را انجام می‌دهند. یک کار و پروسه ناخوشایند که در اکثر مواقع باعث می‌شود، افراد قفل امنیتی فعال بر روی دستگاه موبایل هوشمند خود را به حالت غیرفعال در آورند و همین مورد موبایل افراد را از نظر امنیتی بسیار آسیب پذیر خواهد کرد‌.
یک چیپ (تراشه)، یک آنتن (شامل سیم پیچ با واسط القایی) و یک عدد خازن اجزای تگ یا همان برچسب‌های کاشتنی با تکنولوژی RFID را تشکیل می‌دهند. در این سیستم قسمت سیم پیچ، انرژی لازم را به وسیله پیر (جفت) شدن با دستگاه اسکنر یا قرائت گر دریافت می‌کند و سپس آن را به ریز تراشه منتقل می‌نماید.
در ادامه ریز تراشه دیتا را به وسیله‌ی آنتن به قسمت سیم پیچ منتقل می‌کند و در صورت کلی این تگ‌های کاشتنی بصورت دی اکتیو یا غیرفعال هیچ نوع منبع تغذیه‌ای را شامل نمی‌شوند.
در چیپ‌های کاشتنی ارسال و دریافت دیتا و انتقال اطلاعات به وسیله این سیم پیچ‌ها صورت می‌پذیرد. این سیم پیچ‌ها فرکانس‌های رادیویی را که در محیط بیرون انتشار یافته است به سیگنال‌های مشخصی تبدیل می‌نمایند، و این سیگنال‌ها که دیتا و اطلاعات ذخیره شده در چیپ را به شکل بی‌سیم ارسال خواهند کرد.

ریز پردازنده کاشتنی در انسان

ضریب امنیت در چیپ‌ها و ریز تراشه‌ها

یکی از مهم‌ترین خصایص غالب در اکثر تکنولوژی چیپ‌ها و ریز تراشه‌ها به مبحث امنیت فیزیکی این چیپ‌ها مربوط می‌شود. به صورتی که سرقت فیزیکی این چیپ‌ها را عملا غیر ممکن خواهد کرد. ایمن سازی سیستم‌های برخط یا آنلاین از مواردی است که همواره چالش متخصصان بوده و هر ساله تحقیقات گسترده‌ای بر روی آن انجام می‌شود‌. متخصصان امنیتی در سازمان‌های مالی و یا در ارگان‌های امنیتی همواره و مدام مشغول به تحقیق و تلاش هستند تا تکنولوژی‌هایی با توانمندی‌های جدید را برای جلوگیری از سرقت اطلاعات هویتی افراد کاربر و سایر تهدید‌هایی که حریم شخصی افراد را تهدید می‌کند، ارائه کنند.
آن‌ها تلاش می‌کنند فروشگاه‌های اینترنتی را متقاعد کنند تا از سیستم‌های رمز نگاری 256 SSL بیتی به کار بگیرند. روشی که امروزه بالاترین سطح استاندارد امنیتی و حفاظتی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.
اما تکنولوژی کاشتنی این توانایی و قابلیت را داراست که اکثر مشکلات و رخنه‌های امنیتی موجود در این روز‌های جهان ما را برطرف کند. برای آن که تکنولوژی‌های کاشتنی کاملا مفید به فایده باشند و به عنوان یک سیستم استاندارد به کار گیری شود، می‌بایست دسترسی کامل به تمام اطلاعات مهم را داشته باشند. اطلاعاتی مانند: اطلاعات حساب بانکی، کد ملی یا کد شناسایی افراد فردی، پرونده درمانی و سابقه‌ی پزشکی، پسورد و محتویات موبایل و غیره از مواری است که چیپ‌ها و ریز تراشه‌ها به آن‌ها نیاز دارد.
با این همه، با توجه به رو به رشد بودن جوامع و همچنین پیشرفت‌های پدید آمده در فضای تکنولوژی، سیستم شناسایی هویتی افراد در یک مسیر مشخص و البته همسو با چیپ‌ها و ریز تراشه‌های هویتی قدم بر خواهد داشت. مقدار فلز به کار رفته در این چیپ‌ها بسیار جزیی است در خطر این که چیپ‌ها باعث روشن شدن فلزیاب‌ها شوند وجود ندارد، و همچنین احتمال اینکه چیپ به سایر نقاط بدن منتقل شوند نیز غیر ممکن است زیرا بافت عضله و پوست آن را احاطه خواهد کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *