مراکز درمانی هوشمند

روش‌های هوشمند‌سازی بیمارستان شامل چه‌ نکاتی می‌گردد؟
هوشمند‌سازی بیمارستان چه محاسنی را در پی‌ خواهد داشت؟
در این مطلب در سه بخش به بررسی روش‌های هوشمند‌ سازی در مکان‌های درمانی و بیمارستان‌ها همچنین اتوماسیون سازمان‌های بهداشتی خواهیم پرداخت.
با گسترش فناوری و همچنین تکنولوژی‌های مربوط به هوشمند سازی منازل، بدون شک هوشمند ‌سازی سازمان‌ها تاثیر به سزایی در زندگی روزمره افراد جامعه خواهد داشت. این مهم باعث شده افراد در کلیه‌ی مراحل‌ زندگی شخصی و زندگی کاری در پی روش‌هایی ساده‌تر و بهینه برای انجام کارها و همچنین روش‌هایی برای  هوشمند سازی منازل و محیط پیرامون خویش بپردازند. یکی از مهم‌‌ترین بخش‌های تاثیر گذار بر فن آوری‌های هوشمند‌ سازی‌، بخش‌های بهداشت و حوزه سلامت اجتماعی می‌باشد.
روش‌های هوشمند‌سازی بیمارستان نه تنها باعث کاهش هزینه‌ها همچین مصرف بهینه انرژی می‌شود بلکه آسایش مراجعین و راحتی بیمار‌ها و در کل ارتقاء سلامت برای جامعه را در پی خواهد داشت. در ادامه به بررسی روش‌های هوشمند سازی مکان‌های درمانی و بیمارستان‌ها خواهیم پرداخت.

سیستم‌های گرمایشی، تهویه مطبوع و توزیع آب در هوشمند‌سازی بیمارستان

 

یکی از روش‌های هوشمند ‌سازی مکان‌های درمانی و بیمارستان‌، هوشمند‌ سازی بخش تاسیسات این مراکز مانند: تجهیزات سرمایی و گرمایی و تهویه مطبوع می‌باشد که به تجهیزاتی  با استاندارد‌‌های بسیار بالا در عملکرد نیازمند است. یکی از این سیستم‌ها، سیستم‌ HVAC می‌باشد که به عنوان مجموعه‌‌ای از تجهیزات تاسیساتی منازل هوشمند نقش به سزایی در آسایش و راحتی افراد دارند.
مطالعات بیانگر این نکته است که در خیلی از موارد نحوه و کیفیت عملکرد تجهیزات HVAC تاثیر به سزایی بهبودی بیماران در بیمارستان‌ها دارد‌. در مطالعاتی دیگر مشخص شد پایش شرایط‌ و پارامترهای محیطی در یک مرکز درمانی هوشمند، در درمان و بهبودی بیماران تاثیر گذار می‌باشد. این بررسی‌ها نشان داد وقتی که بیماری در محیطی با شرایط تحت پایش و کنترل بستری باشد ‌سریع‌تر و با کیفیت بهتری نسبت به بیماری که در محیطی بدون شرایط کنترل شده باشد بهبود می‌یابد.

هوشمند سازی در تهویه مطبوع هوای مراکز درمانی و بیمارستان ها

ایجاد محیطی تحت پایش توسط روش‌های هوشمند سازی در مکان‌های درمانی و بیمارستان خیلی آسان‌تر از سیستم‌های سنتی است. زیمنس plc در سیستم هوشمندسازی نقش مهمی دارد. سیستم‌های هوشمند سازی منازل وظایفی مانند کنترل میزان رطوبت‌، مقدار جابجائی هوا، کاهش میزان صدای محیطی‌، کاهش مقدار بوی نامطلوب و بهره وری در مصرف انرژی را به عهده می‌گیرد. دیگر وظایف این سیستم‌ها در منازل هوشمند شامل پایش محیط زیست، پایش حجم باکتری، پایش خطر زندگی ایجاد امنیت و بهره‌وری در میزان مصرف انرژی می‌باشد.

هوشمند سازی در تهویه مطبوع هوای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها

عملکرد تجهیزات هوشمند سازی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها باعث آسایش و آرامش بیماران و پرسنل کادر درمان در بیمارستان می‌گردد. عدم وجود سیستم‌های هوشمند در مراکز درمانی و بیمارستان با نارضایتی پرسنل و ایجاد استرس در بیماران و مراجعین همراه خواهد بود و این استرس مشکلات متعددی را در پروسه درمان بیمار ایجاد خواهد کرد و همچنین می‌تواند علتی برای ایجاد اخلال در کیفیت خواب بعضی از بیماران گردد.  به عنوان نمونه، ممکن است بیمارانی با مشکلات نتوانند گردش خون لازم برای حفظ دمای بدن را داشته باشند برای همین موضوع به کارگیری دستگاه‌های تهویه مناسب و هوشمند در بخش‌های یک مرکز درمانی هوشمند در بخش قلب و عروق  بیمارستان و به ویژه بیمارانی که به نارسائی قلب مبتلا هستند بسیار ضروری و حیاتی است.
از محاسن دیگر هوشمند سازی منازل، مراکز درمانی و بیمارستان این است که برای اشخاصی که دچار آسیب در ناحیه به سر می‌باشند و یا بیمارانی که تحت عمل جراحی مغز قرار گرفته‌اند و یا اسید باربیتوریک در خون آن‌ها وجود دارد بودن در محیطی گرم بسیار ضروری است. دلیل اصلی بهبود یافتن بیمار، بودن در محیطی می‌باشد که گرمای مازاد را به وسیله تابش و با تبخیر از دست می‌دهد شبیه سرد خانه که فاقد رطوبت هوا است.

هوشمند‌ سازی مراکز درمانی و پایش کیفیت هواسیستم تهویه مطبوع باید طوری طراحی گردد که ایجاد محیطی مناسب برای آسایش و راحتی پرسنل و مراجعین را تضمین نماید. مقدار دما و میزان رطوبت هوا می‌بایست به دقت تحت نظارت و پایش باشد و این مهم تنها در مکان‌های درمانی و بیمارستان‌های هوشمند به راحتی  قابلیت اجرا دارد.

هوشمند‌ سازی مراکز درمانی و پایش کیفیت هوا

کیفیت هوای ورودی به بخش‌های مختلف ساختمان یکی از مسایل بسیار مهم است که می‌بایست تحت نظارت کامل و دائم باشد و این امر به وسیله سیستم یکپارچه هوشمند و در راستای حفظ شرایط مناسب برای بیماران صورت می‌پذیرد.
در هوشمند سازی منازل و اماکن درمانی برای این منظور از سنسور‌هایی برای پایش و تشخیص گازهای مختلف مانند مونو اکسید کربن co و دی اکسید کربن co2 استفاده می‌شود همچنین آلاینده‌های دیگری مانند: ترکیبات آلی که ممکن است در هوا باشد رصد می‌شود.
همچنین در بخش‌های اداری بر اساس تعداد افراد حاضر و یا تقاضا از سیستم‌های تصفیه هوا بهره می‌برند.
سنسور‌های دی اکسید کربن CO2 برای پایش میزان و همچنین راه اندازی سیستم تهویه در صورت وجود حجم بیش از حد CO2 در هوای محیط در هوشمند سازی امکان به کار گیری و نصب می‌شوند.

کنترل میزان صدا در مراکز درمانی

 سیستم‌های پایش صوتی در مراکز درمانی هوشمند  می‌بایست بتواند شرایط اکوستیک مناسب برای بهبود و آسایش کارکنان و بیماران را فراهم کند. این مسِئله می‌بایست در زمان طراحی و ساخت منازل و پروژه‌های درمانی مد نظر قرار گیرد تا بتوان در هنگام نیاز از آن بهره برداری کرد. با توجه به لزوم ایجاد محیطی آرام و بدور از تنش برای بیماران و همچینین ازدحام مراجعین در این گونه مراکز یک نیاز ویژه محسوب می‌گردد. لذا باید ساختمان در هنگام ساخت گواهی ساختمان سبز را دریافت همچنین هدایت انرژی در طراح این گونه مراکز لحاظ گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *